lauantai 12. lokakuuta 2013

Sarianna Vaara: Huomenkellotyttö

Bookcrossing, Sekaisin syksystä 2013-rinkikirjana keskiviikkona saatu kirja, kovakantinen, 253 sivua, LIKE Kustannus Oy Helsinki, painopaikka Otavan Kirjapaino Oy Keuruu 2013.

Takakansiteksti:

Anna ja Elena, tytär ja äiti. Kiinni toisissaan, hyvässä ja pahassa. Anna on oppinut jo ennen kansakoulusta pääsemistä, miten skitsofrenia kirjoitetaan. Hän tietää, mitä on Diapam ja mitä itsemurha on latinaksi. Yhtälailla hän tietää, miltä tuoreet kirjat tuoksuvat ja mitä kielikuva tarkoittaa. Hän elää psyykkisesti sairaan kirjailijaäitinsä kanssa. Yhteinen huumorintaju ja mielikuvituksen lento keventävät äidin ja tyttären arkea. herkkyys saa näkemään maailmassa kauneutta, jota muut eivät näe.
Huomenkellotyttö on Sarianna Vaaran omiin kokemuksiin pohjautuva esikoisromaani.

Olen kyllä kiitollinen, että sain mahdollisuuden lukea tämän kirjan tässä sekaisin syksystä-ringissä, sillä tämä oli, aiheestaan huolimatta ihanan koskettava ja hyvä kirja kaiken kaikkiaan. Vähän alkuun kyllä ahdisti alkaa lukea kirjaa, kun tiesin, että tässä kerrotaan skitsofreniasta ja varmasti mukana on myös sairaala-elämää. No, omakohtaisia kokemuksia on myös sairaala-elosta ja tätä kirjaa lukiessa muistinkin vain ne hyvät tapahtumat sairaalassa olosta. Se jotenkin laittoi hyvälle mielelle ja lämmitti sydäntä, kun muistin, että sain siellä halauksen yhdeltä mieshenkilöltä ja mun vikana päivänä eräs toinen mieshenkilö tuli samaan ruokapöytään mun viereen istumaan ja tokaisi:"Ettei vain pääse unohtumaan..." En ole siellä sairaalassa olon jälkeen enää kohdannut näitä henkilöitä, vaikka olisihan se ollut kiva saada sieltä kaveripiiriin lisäystä näistä tyypeistä. Aina ei voi voittaa ja kiitollinen olen niistä kokemuksista, joita tämän kirjan lukeminen toi minulle mieleeni :)

1 kommentti:

  1. Odotan kovasti tämän kirjan lukemista. Kestää vain kauan saada se kirjaston varausjonosta. Kirjallisuus on mahtavaa, kun se herättää ajatuksia, laukaisee muistoja, työstää tuntoja.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)