sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Alexander McCall Smith: Kalaharin konekirjoituskoulu miehille

Yli vuosi sitten kirjahyllyyni saapunut pokkari, 253 sivua, suomentanut Jaakko Kankaanpää, Otava Keuruu 2010.

Mma Precious Ramotswen harmiksi Gaboroneen ilmaantuu kilpaileva etsintätoimisto, joka mainostaa itseään lauseella "Uskokaa tutkimukset MIEHELLE!"
Rahapulasta kärsivä Mma Makutsi puolestaan päättää hyödyntää poikkeuksellisen hvää päästötodistustaan Botswanan sihteeriopistosta ja perustaa konekirjoituskoulun miehille. Liikeidea on menestys, jonka seurauksena Mma Makutsi paitsi kerää varallisuutta, joutuu myös yllätyksellisiin ihmissuhdekiemuroihin.

Omat tunnelmat kirjasta: Täydet 10 pojoo kirjalle :) Tykkäsin, vaikka kirja saikin odottaa reilun vuoden hyllyssäni, ennen kuin pääsin tarttuman tähän tarinaan. Kirja oli iltalukemisena minulla ja aina vain yhden luvun kerrallaan luin, tai kaksi, miten jaksoin lukea ennen unta. Kirja oli leppoisaa luettavaa ja hyvinhän tämäkin opus päättyi. Näissä kirjoissa on sellainen hellyttävänletkeä tunnelma, vaikka aina on Mma Ramotswella jotain ikävääkin ratkottavaa. Minä odotin, että Mma Makutsilla ois jo vihdoinkin käynyt onni miesten suhteen, mutta... Noh, kenties seuraavalla kerralla sitten :)

Tämä olliit sitten vasta toinen tänä vuonna luetuksi saatu opus, jihuuuuuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)