keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kristiina Vuori: Näkijän tytär

 Cdon.comista  19.7.2012, 22,95e, tuli ilman postikuluja. 569 sivuinen tiiliskivi, Tammi, Helsinki 2012, Painanut Bookwell, Porvoo.

"Paetkaa, rouva! Paetkaa", huusi renki Matias ja löi piiskallaan Margareeta Starkin ratsua lautasille. Tamma hypähti ja ryntäsi holtittomaan laukkaan takaisin tulosuuntaansa. Jossakin siellä, vielä toivottoman kaukana, olivat Teinperin kivitornit, koti ja turva.

Eletään keski-aikaa 1200-luvun Suomessa. Ryöväri käy Margareeta-rouvan kimppuun ja näin saa alkunsa Eira, tulitukkainen tyttö. Lapsen syntyperästä ei puhuta sillä isoisä, Teinperin herra Ulf Stark ei sitä sallisi. Kun neito varttuu, tulee muutakin vaiettavaa. Hän tuntuu perineen isältään näkijän ja shamaanin paheksutun lahjan.
Kristinusko ja pakanuus lyövät yhteen Hämeessä, eikä kukaan ole turvassa. vaarojen keskellä Eiran kiihkeä, itsepäinen sydän sykkii kiellettyä rakkautta Rikhardiin, sukulaiseen. Mutta hänen uniinsa ilmestyy aivan toinen mies, vieras, pelottava, sotaisia ja - vastustamaton.

Romantiikkaa ja petosta,
taistelua ja taikaa! 
 
Omat tunnelmat kirjasta:
 
Sain justaan kirjan luettua ja arvonnan suoritettua, eli kirja odottaa matkalle lähtöään.
Ihan mielenkiintoista luettavaa, vaikka ei mielestäni vedä vertoja Kaari Utrion historiallisille kirjoille. Tässä kyllä kahlattavaa, eli luettavaa piisasi ihan kiitettävästi, välistä tuntui, ettei tarina etene yhtikäs minnekään, että tuntui niin raskassoutuiselta. Sitkeesti vain räpiköin luettavan loppuun asti :)
Yksi seikka minua otti kupoliin tässä kirjassa, nimittäin se, että kun Eira muuttui linnuksi, vissiin kait ajatuksensa voimalla ja ajatuksissaan, niin se tapahtui ilman mitään suurempaa ennakkovaroitusta, jotenkin mielestäni liiankin äkkiarvaamatta ja sille luotiin mielestäni liian vähän palstatilaa. Olen sitä mieltä, että siitä muuttumisesta ois voinut kertoa enemmänkin. No, mutta kirja meni, niin kuin sen pitikin mennä ja mielestäni tämä oli ihan kohtalainen lukuelämys ja annoin bc-puolella vain 7/10 pistettä. Että sellaista.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                       

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)