sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Maeve Binchy: Seitsemän talvista päivää

Keskisen reissulta 11.12.2013, 24,50e, kovakantinen, 364 sivua, suomentanut Päivi Pouttu- Deliére, WSOY Helsinki 2013.

Irlannin länsirannikolla, korkealla tuulen pieksemillä kallioilla seisova Stone House uhkaa rapistua maan tasalle, kunnes kotiseudulleen palaava Chicky puhaltaa paikkaan jälleen eloa. Menneisyydestään vaitonainen Chicky kunnostaa talon idylliseksi hotelliksi, joka tarjoaa täydellisen pakopaikan jokaiselle aikaa, tilaa ja rauha kaipaavalle.
Hotelliin avajaisviikolla saapuvat vieraat muodostavat sekalaisen joukon surun ja onnen täyteisiä ihmiskohtaloita. Winnie on päätynyt lomamatkalle sietämättömän anoppikokelaansa kanssa. Andersia piinaa vaikea suhd isäänsä, Johnia julkisuus ja Freda taistelee mielenterveytensä kanssa. Nicolan ja Henryn elämää varjostaa traaginen kuoleman tapaus ja he etsivät Irlannin jylhistä maisemista voimaa jatkaa eteenpäin.

Omat tunnelmat kirjasta:
Kirja oli koottu pienistä tarinoista henkilöistä, jotka jollain ihmeen kaupalla sattuvat päätymään lomallaan samaan, juuriavattuun hotelliin. Olisin odottanut, että tarinat erikseen vievät koko kirjan tarinaa eteenpäin enemmänkin, mutta niin ei vain käynyt. Kirjan juoni siis junnasi tavallaan yhdessä kohdassa. henkilöhahmot olivat kyllä kiehtovia. Kuolemaa tässä kirjassa oli mielestäni ihan liikaakin, tai siis sen kuvausta/kerrontaa, että se ja se on kuollut, tai kuolemassa tms. Muuten ihan mukiinmenevä tarina, ei siinä mitään.

Tämän vuoden kolmas loppuun saatettu kirja :)
 

1 kommentti:

  1. Tämä pitää saada luettua vielä näiden lumien aikaan! Olen aina kovasti tykännyt Binchyn lämminhenkisistä kirjoista, luin näitä jo 90-luvun alussa. Tuo kuolemasävytteisyys kirjassa ihmetyttää kyllä hiukan, eivät ne aiemmat ole sellaisia olleet.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)