maanantai 10. helmikuuta 2014

Blogihaastis :)

Sainpa ilokseni taaskin pienen blogihaasteen Kirjan jos toisenkin-blogin Janelta Ja tässä ovat kysymykset, jotka hän viskasi minun pähkäiltäväkseni:


1. Lempikirjasi lapsuudesta?

Yhteen aikaan metsästin kirjastosta kissojen ja koirien kanssa Kapu Karvakorva-kirjaa ja Pajunkissa-kirjaa, sillä muistin ne lapsuudestani. Kirjat nimittäin paloivat lapsuuden kirjaston palossa ja olin siitä todella harmissani. Meni vuosia, etten edes muistanut kyseisiä kirjoja. Sitten aloin metästään niitä huutonetin aarreaitasta ja nyt olen näiden kahden kirjan onnellinen omistaja :)2. Mistä kirjasta tehty elokuva on ollut kirjaa parempi? Vai onko se edes mielestäsi mahdollista?

Tähän voisin vastata hiukan "monimuotoisesti", sillä pidin todellakin leffasta Eat Pray Love ja sen leffan huumassa ostin sitten jatko-osa-kirjan Tahdonko, kuinka päädyin naimisiin(vai miten sen kirjan nimi nyt meni, en varmaksi muista..)..No en pitänyt kirjasta pätkääkään, sillä sehän oli vain jotain ihme tilastojuttuja koko opus ja nyt kirja onkin maailmalla, luettuani siitä jotain kymmenisen sivua. Kyllä, mielestäni leffa voi olla kirja parempi, vaikka tässä oli kyse jatko-osakirjasta :) Äh, en jaksa "vatkata"; mutta näin :)
3. Luetko yleensä vain yhtä kirjaa kerrallaan vai voiko sinulla olla useampi yhtä aikaa kesken?

Ennen muinoin minulla oli aina vain yksi kirja luvussa, mutta nykyään tuon bookcrossing-harrastuksen myötä, kun tulee esim.rinkikirjoja, niin saatan parhaimmillaan lukea kolmea tai neljääkin kirjaa kerrallaan. Mutta juu-u, kyllä mie hajotan ajatusmaailmaa joskus hiukan liikaakin :)
4. Luetko runoja? Onko sinulla lempirunoa?

Kyllä luen välillä runokirjojakin ja itseasiassa meinasin eilen illalla, Ystävänpäivä-leffaa odotellessani ottaa yhden hengellisen runokirjan luettavaksi, mutta sitten kuitenkin siirsin sen lukuun ottamista ja jaksoin odotella leffan alkua. No, enhän mie taaskaan saanut ti siis jaksanut katsoa tuota kaksi ja puolituntista leffaa loppuun :(
Lempirunoksi voisin sanoa seuraavan: "Yksin oot sinä ihminen, kaiken keskellä yksin." Siihen on varmaan jatkoakin, mutta tuo pätkä on jäänyt Pekko, aikamiespojan poikamiesaika-leffasta mieleen :)
5. Minkä kirjan henkilön haluaisit oikeasti ystäväksesi ja kuka tämä henkilö on?

Tähän olisi montakin vaihtoehtoa, joko Kaari Utrion rakas Henrietta-kirjan päähenkilö Henrietta, Vanajan Joanna-kirjan Joanna, Raija Orasen Fanny-kirjan Fannyn tai Sophie Kinsellan Himoshoppaaja, mikä hänen nimensä nyt olikaan...joku Becky Blomwood....äh, ei jaksa käydä kirjasta tarkastamassa, minulla on hyllyssä lukemista odottamassa sarjan Himoshoppajan vauva(olen kyllä lukenut kirjan jo, mutta aloitin kerran sarjan lukemisen alusta, niin luen sitten kaikki kirjat) ja tietenkin Minishoppaaja on vielä korkkaamaton :)6. Missä yleensä luet ja millaisessa asennossa?

Minulla on muutamia paikkoja, joissa luen, yleensä joko sängyllä vatsallani, joko sängyllä istuen ja nojaten seinään, joko olkkarissa keittiönpöydällä tai olkkarissa säkkituolilla istuen.7. Millainen/millaisia kirjanmerkkejä sinulla on?

Aiemmin minulla ei ollut pahemmin kirjanmerkkejä, vaan hurahdin niihin, kun bc-puolella oli 2012 ystävänpäivän kunniaksi sellainen räpäkki, että sai tehdä niin monta kirjanmerkkiä, kuin halusi ja minä väkersin kaikille räpäkkiin osallistuneille kirjanmerkit, oisko niitä ollut jotain 25 kipaletta. No, minä sain sitten suurin piirtein saman verran ystävänpäivänä kirjanmerkkejä itselleni räpäkistä ja silloin innostuin keräämään niitä. En ole laskenut, montako niitä jo on. Runokirjanmerkit ovat ihania. Viime vuoden nimpparilahjaksi sain serkkulikalta elämäni ensimmäisen magneettikirjanmerkin ja se on kyllä ihana. Joskus, jos kirjapakettikuoressa on ihanaa kuvioteippiä, saatan leikata teippiosion kirjanmerkiksi ja olen niin tehnytkin :)8. Minkä kirjan jätit kesken? Harmittaako jälkeenpäin? Voisitko ajatella lukevasi sen joskus myöhemmin, jos vain hetki olisi oikea?

Olen jättänyt moniakin kirjoja kesken lukematta ja laittanut maailmalle uudelle lukijalleen. Näin tein Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat-kirjalle, joka oli sekaisin syksystä2012-rinkikirjana. Sitten hiukan myöhemmin kuuntelin kirjan kirjaston äänikirjana, eikä kirja silloin tuntunutkaan hullumalta.
Hiukan minua harmittaa yksi opus, nimittäin Jaana Taposen Stockan herkku-opus, joka laitoin matkalleen lukemattomana, taisin lukea pari riviä. Oli vaan liika hoppu saattaa kirja maailmalle hippakirjana. Kenties lainaan sen kirjastosta, jos tulee vastaan.9. Mikä kirja pitäisi lukea jo ihan yleissivistyksen kannalta? Oletko itse lukenut sen?

Kyllä, minulla odottaa kirjahyllyssäni Leo Tolstoin Anna Karenina, lukuvuoroaan. Jotenkin pelkään sen opuksen paksuutta, mutta eihän sitä tarvitseisi ahmimalla lukea, ottaisi pienen osion haasteekseen aina päivittäin ja pitäisi lukupaussia aina välillä. Vielä minä sen luen ja sivistän itseäni :)10. Miten luulisit käyttäväsi sen ajan joka nyt kuluu lukemiseen, ellet lukisi enää ollenkaan?

Apua! Mie romahataisin, jos en lukisi enää ollenkaan. Sitten voisin vissiin kuunnella äänikirjoja, jos en saisi, tai voisi lukea. Tai niin, jollen millään ehdi lukea, niin sitten vaikka hoitaisin vauvaa :) hih hih..... On juu kuumetta, aina välillä ja nyt varsinkin, kun päivällä vissiin lähden katsomaan sukumme uutta hurmuritulokasta :)Jes, pääsin kysymykset loppuun, vaikka luulin, ette jaksa nytten vastata niihin, vaan niinpä menikin, tuossa hujauksessa :)
Minä en nyt tähän hätään jaksa miettiä uusia kysymyksiä, vaan kukin voipi ottaa nämä kysymykset blogiinsa, kuka sitten blogillinen täällä miun blogissani vieraileekaan.

Mitäs muuten pidätte miun blogin uudesta ulkoasusta? Onko jo liika kesäinen??? Mie vaan kyllästyin siihen pinkkijutskaan ja ajattelin hiukan uudistua välistä :)
1 kommentti:

  1. Hyvinkin perusteellisia vastauksia jaksoit kirjoittaa, oli kiva lukea ja tutustua sitä kautta taas hiukan lisää :)
    Tausta on raikas, kesää odottelen jo minä ja varmasti moni muukin :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)