sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Tony Dunderfelt: Intuitio sisäinen viisaus

 Nettikaupasta männä torstaina, 8 euroa, Bookwell Oy Jyväskylä 2011.

Alitajunta palveluksessamme.
Intuitio on jokapäiväinen kumppanimme: käytämme sitä ihmissuhteissa, vuorovaikutustilanteissa, rakkaudessa, jopa bisneselämän päätöksenteossa sekä tietellisissä ja taiteellisessa luomistyössä. Muodostamme kuvan uudesta tuttavuudesta ensi silmäyksellä, ongelman ratkaisu valkenee nukuttuamme yön yli ja jokin valinta vain tuntuu olevan se oikea. Intuitio on työssään.
Mutta mitä intuitio oikein on ja onko siihen aina luottamista? Miten voimme saada ymmärrystä asioista ilman tietoista ajatustyötä? Onko intuitio selitettävissä oleva kyky vai mystinen voima?
Psyykeemme pyrkii auttamaan meitä intuition avulla. Intuitiota onkin syytä hyödyntää. Sitä voi myös kehittää käytännön harjoitusten avulla. Parhaiten luovimme arjen tilanteissa, kun rationaalinen ajattelu ja intuitiivinen oivaltaminen kulkevat käsi kädessä.

Omat tunnelmat kirjasta:
Tätä kirjaa lukiessa ei tahtoneet oikein ajatukset pysyä luetussa tekstissä, vaan jostain kumman syystä ajatukseni lentelivät amisvuosien oppitunteihin, joista nyt jo on kylläkin yli 16 vuotta. En tiedä, sitten, että miksi kävin niiden parin vuoden tapahtumia läpi tätä opusta lukiessani, mutta näin tällä kertaa. Kait ihan mukava opus tämä olt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)