maanantai 24. maaliskuuta 2014

Åsa Larsson: Musta polku

Yli kaksi vuotta hyllyssäni olleena, tämä kirja pääsi nyt lukuvuoroon.
Pokkari, 367 sivua, Otava Keuruu 2008, suomentanut Katriina Savolainen.

Takakansiteksti:
Tuuli ujelsi kuin pahanilkinen jumala ikkunasta sisään. Hän tempaisi täkin laverilta. Se alla makasi nainen. Silmät olivat auki ja jäätyneet, valkoiset kuin huurrelasia.
Pakkasenlyömän Kiirunan ulkopuolella, viimaisella Tornionjärven jäällä, pilkkijä löytää kalastusarkista naisen ruumiin. Poliisi on ymmällään - kuka hän on?
Rebecka Martinsson on muuttanut takaisin Kiirunaan ja työskentelee syyttäjänä. Tällä kertaa hän seuraa pahan jalanjälkiä paikallisen kaivosyhtiön kautta aina Kongoon ja Ugandaan saakka. Kansainvälisessä rikollisuudessa ihmset ovat kasvottomia, mutta heillä on uskomattoman paljon valtaa. Tällaiseen maailmaan Rebecka ei olisi koskaan toivonut päätyvänsä.

Omat tunnelmat kirjasta:
Tässäpä oli pieniä räiskähdyksiä, eli elokuvamaisia pätkiä ihmisten elämästä, jotka sitten koostivat kirjan tarinan. Oli aika jännää, että pysyykö ajatukset kasassa tämän räiskähdysten takia, mutta hyvinpä pysyin juonessa mukana, vaikka luinkin aina joitakin lukuja kerrallaan ja lukemiseen meni kuusi päivää, eli ei ihan viikkoa tarvinnut kahlata tätä tarinaa. Jännäähän tämä ol alusta huikeeseen loppujännitykseen saakka :)
Osallistun kirjalla värihaasteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)