tiistai 18. maaliskuuta 2014

Cecelia Ahern: Lahja

Yli kaksi vuotta hyllyssäni ollut kirja, kovakantinen, 372 sivua, Gummerus, suomentanut Terhi Leskinen, Jyväskylä 2009.

Takakansiteksti:
Lou Suffern on minuuttiaikatauluttanut elämänsä. Syödessään aamiaista hän lukee päivän lehteä, suudellessaan Ruth-vaimoaan ja lapsiaan hyvästiksi hän ajattelee toista naista.
Eräänä talviaamuna kaksi viikkoa ennen joulua Lou seisahtuu kesken työmatkan ja ajautuu keskusteluun kerjäläismies Gaben kanssa. Loun häikäisevien, mustien nahkakenkien juurelle istuvan miehen tarkat huomiot ohikulkijoista jäävät hänen mieleensä. Kenties Gaben kaltainen neuvokas apuri voisi jouduttaa Loun ylennystä.
Lou hankkii Gabelle työpaikan toimistonsa postitusosastolta. Pian Gaben läsnäolo muuttuu häiritseväksi. Minne tahansa Lou meneekin, Gabe tuntuu aina olevan paikalla. Mutta olisiko Loulla jotain opittavaa Gabelta, jos hän vain malttaisi pysähtyä ja kuunnella?

Omat tunnelmat kirjasta:
Vähän surullinen tunnelma jäi kirjan lopusta. Minusta tuntui, että tämä kirjan tarinan sisällä kulkeva tarina oli kuin unta konsanaan. Tuntui niin erikoiselta, mutta hyvinkin opettavainen tarina tämä kaiken kaikkiaan oli. Jotenkin ajattelin, että kirjaa lukiessa saisin vielä fiilistellä joulutunnelmalla, mutta ei tässä ollut sellaista yltiöromanttista jouluhömpötystä, vaan aika arkisesti kirjoitettu satutarina tämä olt. Ihan kivaa luettavaa kuitenkin ja tämän kirjan parissa viihtyi ja jäi kyllä odottaman aina uutta tapahtumaa, että mitä voikaan seuraavaksi tarinassa tapahtua. Mystinen tarina, jos vois näin asian ilmaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)