torstai 29. toukokuuta 2014

Kaari Utrio: Saippuaprinsessa ÄÄNIKIRJANA

 Vanha Nalle-kirpparilta tänään 3e, Karisto Oy Hämeenlinna 2004, 391 sivua, kovakantinen.

Ylhäiseen kaupunkitaloon Helsingin Kasarmitorin laitaan saapuu outo kirje. Rahavaikeuksissa kamppailevan paroniperheen niskoille ollaan työntämässä tuntematon orpotyttö. Ulrika Rutenfeltistä huhutaan, että hänen vanhempansa olivat omituisia ja kasvatuksensa epäsovinnainen. Epäluuloa tosin pehmentävät huhut Ulrikan suunnattomasta omaisuudesta - mutta sekin on peräisin saippuakaupasta.
Saippuaprinsessa on lämmin epookkikomedia 1830-luvun Suomesta, maasta, joka oli vasta vaihtanut isäntää eikä vielä ymmärtänyt olevansa kansakunta.

Omat tunnelmat tästä kirjasta:
Kuuntelin tämän kirjaston äänikirjana ja tämä sisälti 8 cd-levyä.
Ihan mukavan leppoisaa kuunneltavaa. Ei mitenkään erikoinen tarina.

1 kommentti:

  1. Olen joskus hyvin kauan sitten lukenut Kaari Utriota ihan urakalla, joskaan en tätä teosta. Osa niistä on ollut todella hyviä. Utrio on eittämättä taitava kirjoittaja ja hänellä on omanlaisensa, tunnistettava, ja persoonallinen tapa kirjoittaa. En silti osaa kuvitella, että jaksaisin kuunnella Utrion kirjoja äänikirjana. Olen sellainen hipeltäjä: tykkään pitää kirjaa käsissäni ja nautiskella tekstistä tismalleen omaan tahtiini, palata välillä lukemaan herkullisimpia kohtia uudelleen, ja sorrunpa joskus kurkistamaan senkin, miten kirja päättyy, vaikka romaani olisi vielä kesken ;)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)