tiistai 13. toukokuuta 2014

Kajsa Ingemarsson: Kohtalonpyörä

Viime syksynä sain tämän bookcrossing-kirjasen ja nyt tänään sain vasta luettua kirjan loppuun. Tämän kanssa meni aikaa aika paljon, sillä en kerrallaan aina lukenut kovin paljoa ja oli rinkikirja tuossa välissä luvussa.

Tämä on Seven-pokkari, 383 sivua, suomentanut Sanna Manninen, Otavan Kirjapaino Oy Keuruu 2009.

Kirja kertoo tarinan kolmen eri-ikäisen naisen omalaatuiseksi kerrotusta ystävyydestä. Naiset ovat naapureita keskenään, eivätkä alkuun tunne toisiaan kovin hyvin. Kunnes eräänä päivänä he saavat uuden ja hiukan oudoksi kuvatun naapurin. Naiset ihmettelevät kadulla liikkuvia salaperäisiä autoja ja kuvittelevat, että uusi naapuri pitää jotain ilotaloa. Sitten eräs heistä lähtee tutustumiskäynnille ja selviääkin, että naisten uusi naapuri on ennustaja-nainen. Hän katsoo korteistaan ensin Miriamille, sitten Ninalle ja lopuksi myös Ellinor uskaltautuu vierailemaan ennustajan pakeilla. He kaikki saavat ennustuksen lopuksi neuvokortiksi Kohtalonpyörän.
Naiset keksivät, että heidän tarvitsee lähteä yhteiselle viikonloppureissulle Tukholmaan, vielä ennen joulua. he toteuttavat suunnitelmansa ja lopulta reissu onnistuukin naisten odotusten mukaan, vaikka matkalla sattuu ja tapahtuukin yhtä sun toista.
Reissu tekee aikamoisen muutoksen kolmen naisen elämään ja kirjan tarina viepi kyllä mennessään. Tykkäsin kirjasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)