maanantai 18. elokuuta 2014

Anneli Kivelä: Valoa ja varjoa Katajamäellä

9.huhtikuuta tänä vuonna saatu kirja Adlibriksen kautta, 25,40e, kovakantinen 243 sivua. Karisto Hämeenlinna, Bookwell Oy Juva 2014.

Takakansiteksti:
Perheen perinteikkään kenkäkaupan mentyä konkurssiin Runo Heinonen tulee isänsä kanssa Satu-sisaren luokse Katajamäelle miettimään tulevaisuutta. Epäonni pidetään salassa ja vain Myllytuvan Onerva ja Kaisla tietävät asiasta. Ystävällinen Kaisla tarjoaakin Runolle töitä Myllytuvassa. Runon seurassa aletaan pian nähdä komea remontti-Petteri - mutta myös Vuorensolan kartanon Erik, mikä saa kyläläiset ymmälleen. Erikhän seurustelee vastaeronneen Tanjan kanssa!
Lemmenkoukeroihin heittää kuitenkin äkisti varjonsa peräti kahden Runolle läheisen ihmisen terveyden pettäminen. Arpapeliä on siis elämä - ja sen pyörteeseen tempautuu kirjaimellisesti koko kylä, kun kuullaan, että loton jättipotti on osunut jollekulle Katajamäellä...
Valoa ja varjoa Katajamäellä on odotettu yhdeksäs osa lukijoiden rakastamassa viihdesarjassa, joka yhdistää onnistuneesti idyllistä maalaisromantiikkaa ja ajankohtaisia yhteiskunnallisia aiheita.

Omat tunnelmat kirjasta:
Aloitin lukemaan kirjaa vasta näin syksyn korvalla, kun kansikuvaan sopii niin syksy ja muutenkin aina näin syksyn tultua on ihana tarttua Katajamäki-sarjan kirjaan ja tämä on jo sarjan yhdeksäs opus. Tykkäsin tarinasta, vaikka kirjan nimikin jo lupaa hiukan ikäviä tapahtumia, mutta lopulta asiat suttantuvat, niin kuin Katajamäellä aina, niin parhain päin :) Ihanan tarinan päätös jääpi odottelemaan sitä sarjan kymmenettä kirjaa, joka myös TOIVOTTAVASTI ilmestyy vielä :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)