tiistai 2. syyskuuta 2014

Leena Lehtolainen: Oikeuden jalopeura

Huutonetistä ostettu vappuaattona 2012 ja saatu 4.5.2012 kovakantinen kirja, 333 sivua, toinen painos, Scandbook, Ruotsi 2011.

Takakansiteksti:

 Mitä tehdä tilanteessa, jossa kehenkään ei uskalla luottaa?

Henkivartija Hilja Ilveskero kuhertelee ja pakoilee rakkaansa David Stahlin kanssa Italiassa. Äkillisesti David katoaa - ja hänen huoneestaan löytyy ammuttu mies.
Hilja palaa hämmentyneenä Suomeen, mutta vastausten sijaan alkavat kysymykset kasaantua. Onko David elossa? Miksi tämän kännykästä oli löytynyt poliisipäällikkö Rytkösen numero? Mistä David oli saanut samanlaisen sormuksen kuin Hiljan äidillä? Miksi Davidin tavaroissa oli ollut Kopparnäsiin suunniteltavan lomakylän papereita? Onko David ollut rehellinen Hiljalle? Miksi hämärämies Trankov tuntuu yhtäkkiä kovin luotettavalta?
Vailla biologisia vanhempia kasvanut Hilja saa vihiä myös äitinsä surma koskevista yksityiskohdista.
Oikeuden jalopeura on käänteikäs ja yllättävä trilleri ihmisen identiteetin moninaisuudesta ja sen peittämisestä. Kuka on kenenkin puolella, kehen voi luottaa? Mikä on kunkin hinta, kenet kukin on valmis joko pettämään tai pelastamaan?
Oikeuden jalopeura on Hilja Ilveskero-trilogian toinen osa.

Omat tunnelmat kirjasta: Vihdoinkin sain tämän luettua loppuun saakka ja yleensäkin vihdoin oli sellainen kirja, joka piti otteessaan loppumetreille saakka ja riitti mielenkiintoa lukea kirja loppuun.
Hauskat kohdat kirjassa olivat sivuilla 136: -kas tyttöä, on onnistunut leipoman Pisan kaltevan tornin ja sivulla 173: Tiinan Dallas-kampaus oli niin pöyheä, että sen otsatukkaan olisi voinut piilottaa puolen litran limsapullon.

Miinuksena oli se, että liikaa mainittiin Mike Virtuen nimi kirjassa :(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)