tiistai 23. syyskuuta 2014

Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys

 Kirjakaupasta torstaina 18.9.2014 ostettu, kovakantinen 334 sivua, 31,90e, WSOY 2014, painettu EU:ssa.

takakansiteksti:
Nuori pitäjän kätilö Maria herättää ympäristössään epäilystä. Hankalia synnytyksiä kunnialla hoitava itsellinen nainen saa vuosien mittaan tahtomansa arvostuksen mutta ei huomaa jääneensä oman kaipuunsa vangiksi.
Aviottomana syntynyt Lahja-tytär tahtoo kerätä elämäänsä kaiken sen, minkä äiti omastaan painolastina hylkäsi. Sodan polttamaan pohjoiseen palaava pakolainen kaipaa avioliitossaan kosketusta, kun taas sotasankarina säilynyt Onni etsii kaupunkien lyhyeksi jääviä, kiihkeitä, kiellettyjä onnenhetkiä.
Vuosikymmeniä myöhemmin Kaarina alkaa sisustaa appensa unelmista tyhjennyttä taloa ja purkaa puhumattomuuden painostavia riippulukkoja.
Neljäntienristeys on hienovaraisen tarkkanäköinen romaani ihmisistä, jotka rakentavat unelmansa luvattomiin harjakorkeuksiin.

Omat ajatelmat kirjasta: Olipas tämä tarina! En voi muuta sanoa. Se, miksi annoin noin vähän pisteitä kirjalle, 6/10, on sen takia, että kirjan tarina ei ollut mielestäni yhtenäinen. Kirjan tarina ei siis edennyt alusta loppuun järjestyksessä. Kirja oli jaettu neljän henkilön tapahtumiksi, joissa yhden henkilön tapahtumat olivat aikajärjestyksessä ja sitten siirryttiin seuraavaan henkilöön. Mitään pahempia toistoja kirjan tarinassa ei ollut, että siitä kiitokset kirjoittajalle. Jonkin verran yllätyksellinenkin tämän kirjan tapahtumat olivat, että lopulta ihan hienon tapahtumasarjan kirjailija on saanut kokoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)