sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Maeve Binchy: Punaisen höyhenen keittiö

Olen saanut kirjan viime vuonna 2013 ja nyt vasta pääsin tarttumaan tähän kirjaan. Kirjassa oli sivuja 464 ja tähän lukemishommaan meni varmasti pari kuukautta, sillä luin välissä parit hippakirjat ja nyt vasta viime päivinä pääsin kunnolla tämän lukemisen makuun.
Kirja on painettu jo 2001 Bookwell Oy Juvalla ja suomentanut Liisa Honkasaari.
Kirjan tapahtumat sijoittuvat nuorehkon ystäväparin perheitten elämään ja heidän yhteiseen yritykseen pitopalvelualalla, Punaisen höyhenen keittiössä.
Cathy on naimisissa Neilin kanssa ja Tom seukkailee malli-Marcellaa. Tomin ja mallitypsykän tiet kuitenkin eroavat ja typsykkä haluaa palata Tomin kanssa yhteen, mutta eihän niin käy. Cathy ehtii kirjassa olla raskaana ja saakin onnettoman keskenmenon. Hänenkin tiensä Neilin rinnalla käypi takkuiskeksi. Lisäksi pitopalvelussa työskennellyt heppunen murtautuu yritykseen ja laittaa paikat säpäleiksi. Kirjassa seikkailee myös pari muksua, jotka ovat sijaishoidossa Cathyn vanhemmilla, sillä heidän omat vanhemmat ovat hiukan holtittomia hoitamaan muksuja, äitee on hoitolaitoksessa hermojensa takia ja isä seikkailee mailla ja mannuilla hämäräperäisissä piireissä.
Kirjassa on monenmoisia tapahtumia ja tätä oli välistä aika työlästäkin lukea, mutta tänään vihdoin sain tämän tarinan päätökseen ja olen ylpeän onnellinen, etten jättänyt kirjaa kesken, oli tämä ihan kiva kirja, vaikkakín siis hiukan raskassoutuinen, sillä ihmishahmoja tuntui olevan hurjan paljon. Mutta juu, tässä oli tämän lokakuun eka luettu kirja :) Listallaan jo 52.opus tässä vuoden aikana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)