tiistai 11. marraskuuta 2014

Cecelia Ahern: Suoraan sydämestä

Olen saanut kirjan jo yli kolme vuotta sitten ja nyt vasta eilen iltasella sain kirjan luettua loppuun. Kirja on pokkari, 491 sivua, Gummerus Jyväskylä 2010, suomentanut Terhi Leskinen.

Takakansiteksti:
Ihana aikuisten satu Dublinin yksinäisistä sydämistä.
Dublinin kaduilla kuljeksii kaksi levotonta sielua. Toinen heistä on amerikkalainen professori Justin Hitchcock, joka on kaupungissa luennoimassa taiteesta. Hurmatakseen viehättävän lääkärin avioerosta toipuva Justin kohtaa pelkonsa ja suostuu verenluovuttajaksi. Hyvällä teolla on kauaskantoisemmat seuraukset kuin Justin arvaakaan.
Myös Joyce Conway on rauhaton. Hän on toipumassa raskaasta menetyksestä, kun oudot unet ja sattumukset keskeyttävät surutyön. Miten Joyce tietää yhtäkkiä kaiken arkkitehtuurista ja puhuu vierasta kieltä? Jokin vetää Joycea Lontooseen magneetin lailla. vaistonsa ohjaamana hän kuljeskelee suurkaupungin katuja ristiin rastiin, kunnes saa Kuninkaallisen oopperan katsomossa Justinin kiikariinsa. Lyövätkö kahden yksinäisen sydämet pian samaan tahtiin?
Suoraan sydämestä on taianomainen ja elämänmyönteinen tarina muistoista, menetyksestä ja uusista mahdollisuuksista.

Omat tunnelmat:
Tämä oli Lue 30 sivua kaunokirjallisuutta päivässä-lukuhaasteen eka luettu kirja, jonka lukemisessa meni 10 päivää, kun lukemisen aloitin 1.11. jolloin lukuhaastekin alkoi. Eilen illalla siis sain luettua loppuun. Tämä oli niin taattua Aherina, että sai jännätä ihan kirjan loppumetreille, kuinka tulee käymään kenellekin. Jännittävän hauskan metkaa luettavaa :) Ihan kyllä tykkäsin, kuten muistakin Ahernin kirjoista :) Tästä jäi ihan hyvä mieli lukemisen jälkeen mielenpinnalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)