tiistai 23. joulukuuta 2014

Marko Leino: Joulutarina

Huutonetin kautta sain, 7.1.2013, 3,70e kovakantinen kirja, Gummerus Jyväskylä 2007, 286 sivua kiitosteksteineen.

Takakansiteksti:
"On tapahtunut onnettomuus. Löysimme vanhempiesi veneen tänään kaatuneena lähellä rantaa. Olen pahoillani." Mies laski käden Nikolaksen päälaelle ja taputti kömpelösti. Nikolas ei heti ymmärtänyt mitä mies tarkoitti. Missä äiti ja isä sitten ovat jos he kerran ovat löytyneet, hän ajatteli. "Entä Aada?" hän sanoi huomaamatta ääneen. "Siskoasi emme löytäneet."
Joulutarina on koko perheen lukuromaani. Se on kertomus orpopojan tiestä joulun sankariksi - siitä, miten joulupukista tuli joulupukki.

Omat tunnelmat kirjasta:
Luin alkuun 10 luukkua, ennenkuin pääsin luukku per päivä tahtiin. Tänään luin sitten taasen kaksi luukkua, että sain tänään kirjan loppuun luettua, ettei jäänyt huomiselle aamulle luettavaa.
Koskettavan ihana, itkettävän kaunis tarina, tykkäsin, vaikka oli joistain kohdin hiukan erilainen, kuin leffa. Tykkään kyllä leffastakin, jonka senkin hommasin huutonetin kautta ja syksyllä se tuli katsottua.

Tämän kirjoituksen myötä haluan toivottaa Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua Sinulle, rakas blogini lukija ja seuraaja :)

1 kommentti:

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)