perjantai 16. tammikuuta 2015

Alexander McCall Smith: Botswanan iloiset rouvat

Olen saanut kirjan vähän yli kaksi vuotta sitten bookcrossing-kirjana, eli 2.1.2013 posti on tuonut tämän minulle ja nyt vasta tänään, hetki sitten, sain kirjan luettua.
Kirja on Loisto-pokkari ja sivuja kirjassa on 344. Neljäs painos WS Bookwell Oy Juva 2008, ilmestynyt ensimmäisen kerran 2007, kustantaja Kustannusosakeyhtiö Otava. Englanninkielinen alkuteos In the Company of Cheerful Ladies 2004. Suomentanut Jaakko Kankaanpää.

Takakannesta: Kaikkialla maailmassa huikean suosioon nousseen sarjan kuudennessa osassa Mma Ramotswe saa vieraan menneisyydestä.
"Tässä ankeassa maailmassa on ilo tavata ihminen, joka osaa löytää elämän valoisat puolet ja kertoa niistä hykerryttävän vetävästi:" - Kouvolan Sanomat.

Omat tunnelmat opuksesta:
Tuli sitten saatua luetuksi tämän vuoden toinen kirja. Ja hyväähän tämän kirjan lukuun ottaminen taaskin lupasi, olen sen huomannut edellisistä lukemistani Mma Ramotswe-sarjan kirjoista. Että ei mene yhtään vuotta enää ilman, ettenkö lukisi Ainakin yhden Alexander McCall Smithin kirjan. Sarjan kirjoja löytyy vielä hyllystäni muutamia lukemattomina, jotenka on vielä monia mukavia hetkiä Mma Ramotswen ja Mma Makutsin seurassa. Tässä kirjassahan Mma Makutsia käytiin loppupuolella kirjaa kosimassa, että taitaapi seuraavassa osassa olla Naisella jo uusi sukunimi, mene ja tiedä :) Hyvä lukuelämys, vaikkakin muutamat kerrat kirjassa oli sekoitettu Makutsi Ramotsween, joka vähän nostatti vihaisuutta pintaan minussa. Pitäs vähän paremmin suomentajien seurata tarinaa, jota työstävät, ettei moisia mokia syntyisi. Tästä huomasinkin, että jäi kirjoittamatta tuohon ylös tietoihin, kuka on tämän opuksen suomentanut. No, se lisättäköön tietoihin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)