sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kirsti Ellilä:Pappia kyydissä

Olen saanut yllätysräpäkkinä kirjan 4.3.2014 ja yritin elokuussa viime vuonna lukea kirjaa, mutta pääsin vain sivulle 25. Nyt sitten kirja jotenkin houkutteli minua lukemaan, ennen maailmalle lähtöään.
Kirja on kovakantinen 256 sivua, Karisto Hämeenlinna 2009.

Takakansiteksti:
Idylliseen omakotitaloon pappimiehensä ja lapsikatraansa kanssa asettunut Matleena päättää palaislla työelämään pitkän kotiäitiyden jälkeen, mutta tie tuntuu olevan tukossa: Matleenan teologinen koulutus yhdistettynä naispappeuden vastustamiseen - ei tunnu olevan kova sana työmarkkinoilla. Uskonveljet kaikkoavat takavasemmalle, kun tukea tarvittaisiin, eikä yhden naisen taistelu saa vastakaikua edes kotona, missä aviomies Aulis keskittyy vain omiin kirkkoherranvaaleihinsa. Elämä sekalaisen lapsi- ja eläinlauman yksinhuoltajana ja temppuilevan taloröttelön talkkarina alkaa hiukkasen nyppiä, kunnes Matleena viimein oivaltaa, mitä hän oikeasti haluaa...

Omat tunnelmat kirjasta näin uudelleen luettuna ja loppuun saatettuna: Ihan kivaa luettavaa ja viihdyinkin tämän kirjan parissa keskiviikosta lähtien, eli viisi päivää kului, kun sain luettua kirjan. Hyvä minä, että edes jotain saan päätökseenkin. Ainukainen asia, joka kirjassa minua nyppi, oli erään naisen nimessä käytetty sukunimen alkukirjain. Miksei nimi ois vain voinut olla se Marja, eikä Marja P. En tiiä, missä sitten syy asiaan, että hän olt P. tuleeko seuraavan kirjan tarinassa joku Marja K. kuvioihin, vai mitä?
Itse osasin samaistua Matleenan työkkärissä käynteihin ja tulikin omat ajat mieleen, kun vielä jouduin kahden kuukauden välein käymään työkkärissä, ilmoittautumassa. Tämä oli muutoin ihan valloittava kertomus aiheista, jotka välillä tuppaa kiinnostamaan ja välistä sitten taas ei ja oli veikeetä lukea menneitä ajankohtaisuuksia mm. naispappeudesta ja homoliitoista, jotka ovat varmasti olleet "kartalla" tuolloin, kun tätä kirjaa on työstetty. Ei paha lukuelämys lainkaan. Taidan lukea hyllyssä olevan jatkokirjan seuraavaksi tähän perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)