keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Niko Aslak Peltonen: Erämaan morsian

Viikko sitten netin kautta tilattu kirjanen, joka saapui minulle eilen 10.2.2015. Sivuja kirjasessa vain 68, joten tämä oli nopealukuinen. Painopaikkana Tallinna 2014, ensimmäinen painos, Kuoriaiskirjat KK015

Takakansitekstiä: Johannes on syrjäisen talon poika ja taipuvainen katsomaan asioita sivusta, mutta näinä joulupyhinä hänellä on hyvä syy ajaa kylille muun väen joukkoon. Häntä odottaa siellä morsian, Magdaleena. Mutta heidän yhteiselonsa tiellä ovat niin uusi, kiivasmielinen pappi kuin paikallisten mahtimiesten erimielisyyskin. Asiat kärjistyvät viinan voimalla nopeasti. Mustan, tähdettömän pakkastaivaan alla ei rakkaudelle ole juuri tilaa. Erämaan morsian on synkkä romanssi, joka sijoittuu vuosisatojen päähän tai mihin tahansa aikaan, jossa hallitsemattomat muutosvoimat kohtelevat pieniä ihmisiä kaltoin. Talvinen tarina, jonka henkilöiden on pakko takertua toivon pilkahduksiin. Muutakaan heillä ei ole.

Omat tunnelmat kirjasta: Kuten sanoinkin, tämä oli kahdella istumalla luettu kirjanen, tämä oli vain luettava loppuun ja avitti myöskin avaamaan lukulukkoni, jota olen potenut tässä muutamat päivät. Tämä oli hyvin Miehinen kirja, jossa ryypätään, rellestetään, riehutaan ja tuhotaan rakennuksia. MUTTA mahtuupa mukaan myös hippunen romantiikkaakin. Loppu jää mukavan avonaiseksi, joka hiukan enteilee sitä, että tarinalle saattaisi tulla jatkoakin, eihän sitä koskaan tiedä, muut kuin kirjailija itse :) Ei ollut yhtään paha nettihankinta tämä kirjanen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)