keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Sari Luhtanen: Linssit huurussa

Perjantaina 12.12.2014 sain Mieheltä tämän nimpparilahjaksi, 292 sivua, Tammi 2014.

Takanansiteksti:
 Kristiina viihtyy linssin takana ja rajaa elämästäänkin pois kaiken epäoleellisen. Kunnes myrsky sulkee lentokentän Sisiliassa...
Dramaattisiin hääkuviin erikoistuneella valokuvaajalla riittää kysyntää. Riki ei kaipaa vakituista työpaikkaa, kodinkorvikkeeksi riittää pikku luukku Pariisissa ja miehiä on maailma täynnä, miksi tyytyä yhteen.
Sisilian rannikolla Riki ottaa elämänsä kuvan, vangitsee hetken, jona valtava tyrsky nousee yllättäen kuvattavan morsiusparin ylle. Mutta kuvan reunaan astuu myös jotain muuta, mikä saa Rikin näkemään oman elämänsä irrallisuuden. Hänelle tulee kiire päästä pois Sisiliasta, mutta myrsky estää koneita nousemasta. On pakko palata hotelliin. Myrskyn vangiksi on jäänyt myös eräs naimisissa oleva mies, mutta Riki ei piittaa pikkuseikoista vaan päätyy viettämään kiihkeän viikonlopun, eiväthän he enää tapaisi. Vaan kohtalo on päättänyt toisin.

Omat tunnelmat kirjasta:
Nyt tuohon sitten jäipi tuo miun bookcrossingin kuvakekin, mutta en saa sitä poiskaan, olkoon siinä sitten.
Muuten ihan mukavaa luettavaa, mutta suluissa olevat kirjoitukset olivat rasittavia, tyyliin; (ilme: surullinen), miksei sitä ILMETTÄ voinut KUVATA erilaisin sanoin ja sanakääntein? Tuo seikka vähensi lukuelämyksen miellyttävyyttä, kun sulkumerkintöjä viljeltiin melkein joka sivulla. 
Sulkumerkinnät vähensivät lukuelämystä kahdella pojolla, eli annoin 8/10 tälle kirjalle tuolla bc-puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)