tiistai 24. maaliskuuta 2015

Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää

Gummeruksen kirjapalkinto, 476 sivua, Bookwell Oy Juva 2015, suomentanut Heli Naski, nessupaktin kanssa tuli perjantaina 30.1.2015 tämä kirja. Alkuperäinen nimi Me Before You 2012.
Takakansiteksti:
Louisa Clarken elämä englantilaisessa pikkukaupungissa on läpeensä tuttua ja turvallista. Kun hän aloittaa olosuhteiden pakosta työn onnettomuudessa halvaantuneen Willin henkilökohtaisena avustajana, hän joutuu kyseenalaistamaan koko entisen elämänsä. Willin elämä on onnettomuuden jälkeen harmaata - tai pikemminkin mustaa. Ennen hän eli kuin viimeistä päivää ja nyt hän istuu katkeroituneena pyörätuolissa. Loulla ja Willillä ei ensin tunnu olevan mitään yhteistä: Will haluaisi elää elämäänsä tyystin eri tavalla mutta ei voi. Lou voisi puolestaan tehdä mitä vain mutta ei uskalla levittää siipiään. Will on katkera, ylimielinen ja oikukas, mutta Lou ei suostu kohtelemaan häntä silkkihansikkain, vaan ottaa tehtäväkseen palauttaa värit ja ilon Willin maailmaan. Kun he vihdoin todella näkevät toisensa ja ymmärtävät mistä elämisessä oikein on kyse, on aika tehdä suuria valintoja.
Omat tunnelmat kirjasta:
Ihan kirjan alusta saakka oli sellainen epävarma tunne, että mitenköhän tässä tulee käymään, tässä kirjan tarinassa nimittäin. Onko nyt kyseessä Elämää Suurempi Rakkaustarina, vai viekö Suuri Valinta kuitenkin Suureen Suruun. Tästä kirjasta oli luvattu itkun täyteistä tarinaa, mutta minä sain lukea kirjaa melkein kirjan loppupuolelle, ennenkuin tuli kunnon kyyneltulvat ja nekin johtuivat siitä, että tuli niin eläväisesti mieleen omat tuskaiset traumat, yhden oikein ajoitetun lauseen johdosta! Toisen kerran itku tuli ihan kirjan loppumetreillä, sivulla 461. Siellä on aika ihanan koskettavaa kuvausta tarinan juonesta ja sitä ei kyllä voinut lukea, kuin suuret tipat silmissä, silmät sumentuneina, niin paljon eläydyin tähän kirjan lukemiseen eilen illalla, kun sitten kahlasin neljä viimeistä lukua iltasella läpi. Voin kyllä suositella Erittäin lämpimästi Juuri Sinulle tätä kirjaa luettavaksi, mutta muista varautua nessupaketin kera tariaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)