keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kirsti Ellilä: Ristiaallokkoa

Kirjaston kirjana lainattu ja viikon päivät tämän lukemisessa tahkottu ja v ihdoin päästy loppuun.
Kovakantinen 206 sivua, Karisto Hämeenlinna 2011.

Takakansiteksti: Kirkon konservatiivisiipeen kuuluva Aulis on kokenut avioeron vaimonsa feministisen heräämisen myötä. Terveysongelmat haittaavat Auliksen muutenkin karikkoista papin uraa ja hän keskittyy elämään lähinnä lasten ja Apatia-koiran yksinhuoltajana, kunnes erään nuorenparin myttyyn menneet häät mullistavat Auliksen arjen. Morsian hakee pettymyksessään lohtua Auliksesta ja Aulis kokee parhaaksi paeta tilannetta retriittiin. Mutta sielläkään eivät naiset jätä häntä rauhaan... Samaan aikaan sukuselvitys paljastaa yllättäviä asioita Auliksen isästä ja kun Ada-tytärkin alkaa liikkua epäilyttävän tyypin kanssa, joutuu Aulis pohtimaan oman uskonsa perustuksia. Kumpi onkaan tärkeämpi, periaate vai ihminen?
Ristiaallokkoa on paljon huomiota saaneen kirkkotrilogian päätösosa. Se on humoristinen romaani yhteiskuntaa ravistelevasta arvomyllerryksestä, uskonnollisuuden ja maallisuuden välisestä ristiriidasta sekä miehen tunteista.

Omat tunnelmat kirjasta:
Sain nyt vihdoin ja viimein luettua tämän trilogian päätökseen ja voin olla ylpeä ittestäni :) Ai miksikö? No justaan siksi, että jaksoin näin lyhyessä ajassa lukea kolme saman kirjailijan samanmoista kirjaa, siis aiheeltaan. Vaikka joka kirjassa oli hieman eri teema, eka osa käsitteli perhe-elämää, toinen osa enemmältikin perheen äidin asioita ja tämä trilogian kolmas osa sitten perheen isän asioita. Olisin toivonut Aulikselle kunnon romanssia, vaan ei sitä oikein kehkeytynyt kenenkään naisen kanssa ja ehkä sekin antoi ajattelemisen aihetta minulle itselleni, kuinka kiintynyt Aulis ol Matleenaan, entiseen vaimoonsa, vaikka tällä olikin jo toinen heppunen kuvioissa. Ihanaa kirjassa oli, että tarina loppui joulun aikaan ja loppuhan tässä kaikkein parasta olikin :) Kyllä mie tästä kirjasta tykkäsin ja nyt saan vihdoin huokaista helpotuksesta, että sain yhden kirjan päätökseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit blogissani ja jätit kommentin :)